Poort van Noord

Poort van Noord.PNGzondag 14 februari 2021 16:49

Kent u (ken je) de Poort van Noord in Dalfsen? Misschien niet. Het bestaat ook nog niet echt. Maar in de raadsvergadering van 25 januari jl werd wel gevraagd om in te stemmen met een 'stedenbouwkundige visie' onder deze naam.

De Poort van Noord is de naam die gekozen is voor een initiatief van Stichting Natuurboerderij Dalfsen (De Lindenhoeve), De Vechtdal brouwerij en de uitbaters van Restaurant de Barones. Samen hebben ze een plan ontwikkeld, waarbij het hele gebied aan elkaar wordt verbonden in een soort 'parkachtige' uitstraling. Binnen het initiatief wordt er samengewerkt met heel veel maatschappelijke organisaties, zoals Sterrenwacht het Vechtdal, Bijenvereniging Oudleusen, Philadelphia Zorg & TOP Vechtdal en stichting Groen Gebogen. Naast een (kleine) verbouwing van 'De Lindehoeve', krijgt de Vechtdal Brouwerij huisvesting op dit terrein. Op het nu nog vrije deel, wordt een aantal 'hotel-appartementen' gerealiseerd voor met name patiënten die voor herstel wat langer in een rustige omgeving wensen te verblijven. Een heel mooi aanvullend voordeel is dat hierdoor medewerkers vanuit Philadelphia op één locatie aan de slag kunnen. Echt een erg mooie ontwikkeling die steun verdient. De ChristenUnie heeft van harte ingestemd met deze plannen en hopen op een succesvolle verdere uitwerking.

Wel hebben we zorgen over de beoogde uitrit vanuit de appartementen op de Koesteeg. Hoewel deze uitrit al bestaat, is deze nog niet in gebruik. De kavel is namelijk nog niet bebouwd. We zijn van mening dat het beter is die uitrit ook niet te gaan gebruiken. Een andere oplossing via de Gerner-Es, of de Haersholteweg leek ons realiseerbaar en stukken beter en veiliger. Ondanks het feit dat we hierin steun hadden en samenwerking zochten met PvdA, D'66 en VVD, kreeg een motie om dit alsnog te verkennen geen meerderheid in de raad. Het CDA en GemeenteBelangen zagen de uitrit niet als een probleem en steunden ons daarom niet. Erg jammer en wat ons betreft een gemiste kans. We hopen dat we geen spijt van krijgen van deze uitrit ....

« Terug