Meer beleving met Vechtdal notities

zondag 14 februari 2021 16:42

Dichter Lenze L. Bouwers en fotograaf Gijs Dragt hebben het boekje “Vechtdal notities” uitgebracht waarin gedichten en beelden zijn opgenomen om het Vechtdal nog intenser te beleven. Tientallen pagina’s om al dan niet tijdens een wandeling of fietstocht op je te laten inwerken.

Tijdens het interview met Lenze wordt al snel duidelijk waarom hij en Gijs voor het Vechtdal hebben gekozen. “Fietsend over de Zuidelijke Vechtdijk kom je langs een oude Vechtarm; en altijd zie er weer vogels. Ik vind dit misschien wel het mooiste plekje van Nederland.”

Samen met fotograaf Gijs zijn poëzie en beelden bij elkaar gezocht. “Beide onderdelen – woorden en beelden – versterken elkaar. Vaak is het vanwege de inhoud, maar het kan ook zijn dat juist de vormgeving op elkaar aansluit. Bijvoorbeeld ‘Wandeling langs het water’ waar lange zinnen en een brede foto elkaar ook qua vorm versterken.”

Deze belevingsbundel kon tot stand komen dankzij bijdragen van de Vechtdalgemeenten Dalfsen, Ommen en Hardenberg. Juist een gebied waar “alle tijd” het motto is. “Neem deze bundel mee als je een wandeling maakt. Pak ‘m erbij als je even op een bankje zit in de prachtige natuur” adviseert Lenze.

Lenze.PNG

Op de vraag wat zijn favoriete pagina is opent Lenze de bundel bij de laatste bijdrage. Zie foto.
Loop niet altijd met de stroom mee
ni moorts ed neget djitla tein aG

“Niet blindelings volgen en ook niet overal tegen aanschoppen en mopperen” zo legt Lenze dit uit. En als je dit nu eens positief moet formuleren? Lenze: “Ik ben vrijheid…… ja in Christus en in zijn schepping en natuur”.

Oh ja, wat vind je van de ChristenUnie? Lenze reageert kort en krachtig: “Christenunie: Sociaal en economisch, een sympathieke symbiose.” Als je bij Lenze bent is een uur zo voorbij !

Overhandiging.PNG

Het eerste exemplaar van de bundel “Vechtdal notities” is in 2020 overhandigd aan burgemeester Erica van Lente en is via lokale boekhandels verkrijgbaar. 

« Terug