Er valt echt iets te keizen. (Door Herman Odink)

woensdag 15 februari 2006 16:09

...Dat neemt niet weg dat het eigenlijk een democratische plicht is om te gaan stemmen. Door te gaan stemmen kunt u de samenstelling van een nieuw gemeentebestuur mede gaan bepalen...

Er valt echt iets te kiezen!

Over enkele weken, om precies te zijn dinsdag 7 maart, mogen we weer een nieuwe gemeenteraad stemmen. We mogen stemmen, we moeten niet. De stemplicht is in 1970 afgeschaft. Dat neemt niet weg dat het eigenlijk een democratische plicht is om te gaan stemmen. Door te gaan stemmen kunt u de samenstelling van een nieuw gemeentebestuur mede gaan bepalen. De ChristenUnie roept u dan ook op om te gaan stemmen. Maak van deze vrijheid gebruik. En als u gaat stemmen vraag ik u op de christenUnie uw stem uit te brengen. Ook de komende vier jaar willen wij, zo de HEER wil, een christelijk geluid laten horen in het gemeentehuis. De ChristenUnie wil een sociale partij zijn als het gaat om de zwakkeren in onze samenleving. Het is niet uitgesloten dat ook in de gemeente Dalfsen de winkels straks op zondag mogen openenen. Het CDA heeft zich in haar verkiezingsprogramma niet langer tegen deze mogelijkheid uitgesproken.

Er is de laatste maanden veel gesproken over windmolens in de gemeetne Dalfsen. Ook binnen de ChristenUnie zijn er voor- en tegenstanders van windmolens. Ook binnen het bestuur was er geen gezamelijk standpunt hierover. De fractie heeft een zelfstandige afweging gemaakt en een beslissing genomen over dit onderwerp. Dit is overigens ook juist. er wordt vanuit de tegenstanders van windenergie in de gemeente Dalfsen, sterk aangedrongen om de parijen die voor windenergie gestemd hebben met de gemeenteraadsverkiezingen af te straffen. Dit lijkt me geen juiste houding. Gemeente politiek is soms ook minder populaire maatregelen nemen. Gemeentepolitiek is ook niet met alle populaire winden meewaaien. We willen toch een betrouwbare overheid?

Wij laten een principeel geluid horen. Ook als het gaat om de winkelsluiting op zondag. De ChristenUnie wil handelen vanuit GOds Woord. Wij rekenen op uw steun. Ik vraag u te bidden voor een goede verkiezingsuitslag op 7 maart aanstaande.

Herman Odink
Voorzitter afdeling Dalfsen

« Terug

Reacties op 'Er valt echt iets te keizen. (Door Herman Odink)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.