Thuis in Dalfsen

2. TiDvrijdag 28 april 2017 11:54

Afgelopen maandag stemde de gemeenteraad van Dalfsen in met het nieuwe Plan van Aanpak ‘Thuis in Dalfsen’. Hoewel Dalfsen al jaren vergunninghouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) opvangt werd het tijd voor een nieuw plan van aanpak. De toename van het aantal vluchtelingen en een integratie vaak die (te) lang duurt maakten een nieuw plan nodig.

Voor de ChristenUnie zijn omzien naar de naaste, bescherming bieden waar nodig en recht willen doen aan iedereen belangrijke uitgangspunten. Daarom waren wij vanaf het begin positief over de inspanningen van de gemeente om goede huisvesting te bieden en te zorgen voor goede opvang, zorg en integratiemogelijkheden. Steeds vanuit de gedachte van wederkerigheid: we moeten ELKAAR leren kennen en van ELKAAR willen leren. Samen Samenleven.

Tijdens de bespreking van dit plan benadrukte Rietje Lassche dat er sprake was van een goede voorbereiding. Daarnaast vond de CU het actief betrekken van betrokken organisaties en inwoners en de grote nadruk op het leren van de taal belangrijke redenen om dit plan te steunen.

Voor wie meer wil weten: https://www.dalfsen.nl/Inwoners/Themas/innigratieinburgeringenintegratie/IntegratieInDeGemeenteDalfsen.htm via deze link zijn het Plan van Aanpak en de verslagen van de meedenkavonden te lezen. Ook vindt u daar een film waarin het verhaal van een aantal vergunningshouders in onze gemeente wordt verteld.

« Terug