Martijn Kloppenburg

MKdonderdag 20 april 2017 23:16

Heey hoi, het is mijn beurt om iets te schrijven voor op de website en voor in de nieuwsbrief. Mijn naam is Martijn Kloppenburg en ik ben 25 jaren oud. Sinds afgelopen september ben ik getrouwd met Anniek. We wonen samen aan de Plaatskamp in Dalfsen.

Sinds 2014 ben ik betrokken bij de ChristenUnie. Eerst in het campagneteam en een jaar later ben ik doorgestroomd naar de steunfractie. Bij de ChristenUnie houd ik mij voornamelijk bezig met de communicatie. Zo zijn de website, de facebookpagina van ChristenUnie Dalfsen en deze nieuwsbrief mijn verantwoordelijkheid. Daarnaast probeer ik mijn steentje bij te dragen in de steunfractie vergaderingen.

Werkzaam ben ik bij EY, een groot internationaal accountantsbureau. Hier ben ik staffmedewerker bij de SAS-afdeling. SAS is een afdeling die zich specialiseert in subsidiecontroles en ik heb voornamelijk onderwijsinstellingen als klant. Mijn werk bestaat uit het controleren van de rechtmatigheid van de subsidie of simpeler gezegd: controleren of de subsidie verkrijger geen mooie auto van het subsidiegeld koopt.
Door dit werk kom ik erachter hoe bureaucratisch sommige wetten soms zijn. Regels zorgen ervoor dat het geld eerlijk wordt uitgegeven, maar in mijn ogen zorgt een teveel aan regels voor het tegenovergestelde effect. Alleen de grote instellingen en bedrijven kunnen voldoen aan alle regels, waardoor alleen deze partijen subsidies kunnen aanvragen met succes.

Naar mijn idee is dit ook aan de hand bij Nederlandse zorginstellingen. Tegenwoordig moeten deze instellingen aan zoveel regels voldoen, dat hun hoofdtaak van verzorgen naar administreren is gegaan. Veel kleinere zorginstellingen kunnen dit niet aan, waardoor alleen de grotere zorginstellingen blijven bestaan. Zorginstellingen waar 50% van het personeel zich niet direct bezig houdt met zorg, maar met maken van beleid of administratie. Hierdoor komt veel geld, wat bedoelt is voor de zorg, niet terecht bij de mensen die zorg kunnen bieden.

Een overheid die zich bezighoudt met hoofdzaken en niet gaat proberen om alle uitzondering te beregelen, is iets waar ik mij voor in wil zetten. Door verminderde regeldruk hoop ik voor mekaar te krijgen dat ieder mens, ieder bedrijf en iedere instelling kan meedoen in de samenleving.

« Terug