Wegen repareren als het zomer is

wegendonderdag 24 november 2016 21:43

In de begrotingsbehandeling heeft de ChristenUnie aangedrongen op inventarisatie van gevaarlijke en lastige situaties op wegen, fietspaden en trottoirs.

Samen met de fractie van GB hebben we een voorstel ingediend om ontstane probleemsituaties  goed te inventariseren. Dat kan omdat er ruimte in de begroting zit. Als variant op: "je moet het dak repareren als de zon schijnt" geldt voor wegen: "repareer de weg als het zomer is".

In de gemeente Dalfsen ligt ruim 500 km aan wegen waarvoor de gemeente zelf verantwoordelijk is. Grotendeels verharde wegen, maar ook zandpaden. In de bebouwde kom ligt er naast de wegen vaak een trottoir. 
In de afgelopen jaren is het onderhoud op de gemeentelijke wegen enigszins beperkt. Dit omdat er minder geld voor beschikbaar was. Dat kan wel even, maar als onderhoud te lang op een laag pitje staat ga je het merken. Zeker bij intensief gebruik zie je dat het wegdek snel slechter wordt.

De voorgestelde inventarisatie geldt voor wegen, pleinen, fietspaden en trottoirs. Daar waar het de veiligheid in gevaar brengt, of het nu gaat om een weg, fietspad of trottoir, moeten we verbeteren.

Oproep: als je voorbeelden kent van forse achterstanden van wegenonderhoud kun je ze bij ons melden: info@dalfsen.christenunie.nl

« Terug