Consultatiebureaus Nieuwleusen en Lemelerveld blijven open!

afb2maandag 12 januari 2015 21:12

Tijdens de besprekingen in de commissie- en de raadvergadering hebben we ons hard gemaakt voor het openhouden van deze consultatiebureaus. Waarom eigenlijk?

  • Preventie en vroeg signalering, speerpunten in het nieuwe beleid Jeugdzorg, vragen om laagdrempelige en heel toegankelijke voorzieningen.
  • Juist mensen in kwetsbare situaties blijven snel weg als het moeilijker wordt om een consultatiebureau te bezoeken. Soms wil men geen pottenkijkers, soms is er schaamte, soms is er gewoon geen (geld voor) vervoer.
  • Belangrijke voorzieningen moeten zo veel mogelijk in de kernen blijven, denk aan leefbaarheid en aantrekkelijkheid voor jonge gezinnen.
  • Met de Transformatie Jeugdzorg verandert er veel, zeker voor ouders en kinderen die zorg nodig hebben.  Om dan ook nog de allereerste contactmogelijkheid met  zorg zo op afstand te zetten vinden wij onverstandig. Dan stapel je twee risico momenten op elkaar.

 

Deze bezwaren werden breed gesteund door de andere fracties. Een door ons ingediende motie om deze twee consultatiebureaus in ieder geval nog twee jaar open te houden werd dan ook raadsbreed aangenomen. De wethouder gaat nu op zoek naar het benodigde geld.

« Terug