Wisseling binnen de fractie van de ChristenUnie in de gemeenteraad Dalfsen

101-DSC_0619.JPG

Dick van Gelder (links) volgt Michiel Veldman (rechts) op als raadslid ChristenUnie Dalfsen

donderdag 13 mei 2021 18:51

In de laatste raadsvergadering heeft Dick van Gelder definitief de plek van Michiel Veldman overgenomen binnen de fractie van de ChristenUnie. Hiermee komt een einde aan een periode van tijdelijke vervanging.

Raadslid Michiel Veldman neemt afscheid van de gemeenteraad

Sinds het voorjaar van 2020 was Michiel Veldman vanwege gezondheidsproblemen niet meer in de gemeenteraad aanwezig. Inmiddels is hij gelukkig wel hersteld, maar ziet wel af van zijn raadslidmaatschap en richt zich nu op zijn gezin en werk. Michiel zegt hierover: ´Ik vond het erg leuk om als raadslid bij te dragen aan onze gemeenschap. Maar het vraagt ook wel vaak om prioriteiten stellen. En om dit moment vind ik het belangrijk om mijn gezin deze tijd te geven. De tijd die uitgaat naar de raad gaat vaak af van de tijd van het gezinsleven.”

De afgelopen periode kon hij worden vervangen volgens een wettelijke regeling.

Het vertrek van Michiel doet de gemiddelde leeftijd van de raad geen goed schreef hij in zijn ontslagbrief. En daarnaast zullen we zeker zijn enthousiasme en onbevangenheid in de raad missen. Verder gunnen we Michiel van harte de ruimte die hierdoor ontstaat.

Ik vind het belangrijk dat er raadsleden zijn met verschillende achtergronden en leeftijden. Zodat de Dalfser gemeenschap goed vertegenwoordigd wordt. Ik denk dan ook dat het heel belangrijk is dat meer jongeren zich voor de politiek interesseren want politiek is niet iets wat ver van je af staat. Het gaat over je eigen leefomgeving. Tegelijkertijd besef juist ook ik dat het combineren van een baan, een jong gezin en politiek het nodige van je vraagt. Ik blijf daarom lid van de schaduwfractie van de ChristenUnie.

Michiel, we willen je hartelijk danken voor jouw inzet in de afgelopen jaren voor christelijke, praktische en sociale politiek.

Dick van Gelder neemt derde plek van de fractie in

Sinds het najaar van 2020 heeft Dick van Gelder als tijdelijke vervanger van Michiel Veldman de fractie van de ChristenUnie in de gemeenteraad gecompleteerd. Dit kan plaatsvinden voor 16 weken en dan maximaal 3 keer achter elkaar. Na het besluit van Michiel om definitief te stoppen met het raadswerk was Dick gelukkig bereid om zijn plek definitief in te vullen. Niet vanzelfsprekend. “Feitelijk raadswerk is toch wat anders dan in de steunfractie meedraaien”, zo heeft Dick ervaren.

Dick gaat met name de onderwerpen doen die te maken hebben met rood (bouwen), groen (buitengebied, groene sector) en rood (bouwen).

Dick: “Ik vind het erg boeiend om bezig te zijn met en na te denken over de eigen woonomgeving. Het maakt zichtbaar en tastbaar hoe belangrijk een zichtbare en betrouwbare overheid is. Daar wil ik graag een (groot) deel van mijn tijd in investeren. Dat gaat eigenlijk niet op uitsluitend een digitale manier. Ik zie er dan ook naar uit dat we over niet al te lange termijn, gewoon weer mensen ontmoeten en spreken. Binnen de raad helpt me dat om collega raadsleden beter te leren kennen, maar nog belangrijker is het om dan ook weer face to face gewoon met inwoners in contact te komen.

We wensen Dick, naast energie voor dit werk, vooral ook veel plezier toe. Dat is best nog een uitdaging als je tot nu toe de raadsleden en het college alleen nog maar digitaal hebt kunnen ontmoeten.

We hopen met Dick dat fysiek vergaderen binnenkort weer tot de mogelijkheden gaat behoren.

« Terug