De school van de toekomst

CU.jpgvrijdag 02 februari 2024 11:21

Uitnodiging ledenvergadering ChristenUnie 14 februari

Woensdagavond 14 februari a.s. vanaf 20.00 uur vindt een ledenbijeenkomst plaats op basisschool De Planthof, Kon. Julianalaan 96 in Nieuwleusen. Naast een aantal huishoudelijke zaken staat deze avond in het teken van de huisvesting van scholen in onze gemeente Dalfsen.

Onderwijshuisvesting,
Het klinkt als een duur woord, en het is ook duur… een schoolgebouw bouwen kost tegenwoordig al meer dan 4000,- per m2. Maar het gaat gewoon over schoolgebouwen… en iedereen heeft er mee te maken (gehad). We hebben allemaal op een school gezeten en daar zul je vast en zeker herinneringen aan hebben. Hoe was het gebouw waar je jarenlang verbleef, hoe kwam dat op je over? Wat deed het met je? Of weet je het niet meer? Heeft het geen indruk gemaakt? In Dalfsen is de gemeente bezig een plan op te stellen en uit te voeren om de onderwijshuisvesting toekomstbestendig te maken. Maar wat wordt daarmee bedoeld? Heeft dat te maken met de ventilatie waarover in de coronatijd zoveel reuring was? Of ook met energie en duurzaamheid? En wie ís er eigenlijk verantwoordelijk voor het schoolgebouw? En mag een kinderopvang zomaar in een school gehuisvest worden? Wie gaat daar eigenlijk over? Wat heeft de gemeente te maken met deze materie? Heel wat vragen waar we deze avond eens wat meer op inzoomen. Wim Lengkeek, zelf uit het onderwijs afkomstig, heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in de vraagstukken rond onderwijshuisvesting en is als expert werkzaam voor het kennisinstituut Ruimte-OK. Hij neemt ons mee voor een rondleiding in het schoolgebouw van de toekomst.

Wim Lengkeek zal de achtergronden schetsen van onderwijshuisvesting en onze raadsleden zullen reflecteren op de huidige situatie en verwachte ontwikkelingen. Het belooft een mooie avond te worden. Van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Namens bestuur ChristenUnie Dalfsen,
Klaas Korterink, voorzitter.

« Terug