We zoeken een enthousiaste communicatiemedewerker voor de ChristenUnie Dalfsen.

christenunie.JPGwoensdag 06 november 2019 18:22

Als politieke partij staan we midden in de samenleving. En hier in Dalfsen doen we dat heel dichtbij en concreet. We vinden het belangrijk om leden, achterban en andere geïnteresseerde uit de gemeente Dalfsen bij het werk van de ChristenUnie te betrekken. Enerzijds ophalen van ideeën over actuele onderwerpen en meningen over toekomstplannen.

Waarom vinden we deze rol zo belangrijk?

Als politieke partij staan we midden in de samenleving. En hier in Dalfsen doen we dat heel dichtbij en concreet. We vinden het belangrijk om leden, achterban en andere geïnteresseerde uit de gemeente Dalfsen bij het werk van de ChristenUnie te betrekken. Enerzijds ophalen van ideeën over actuele onderwerpen en meningen over toekomstplannen. Anderzijds het verhaal van de ChristenUnie op onze eigen manier en met eigen inhoud naar buiten brengen.. Dus aanvullend op de bestaande publieke media. Van belang is dat de activiteiten meer zichtbaar worden; niet alleen voor een gemeenteraadsverkiezing, maar juist permanent. Hieraan een nieuwe injectie te geven is wat we van je verwachten.

Voor wie en met wie werk je samen?

· Fractie en steunfractie: De ChristenUnie zit nu met 3 (van de 21) leden in de gemeenteraad. De steunfractie bestaat naast deze 3 leden uit nog 5 andere leden die meedenken en mee richting geven aan de politieke koers. De verbinding met de samenleving staat hier centraal.

· Bestuur: verantwoordelijk voor de contacten met de leden en het vasthouden van het gedachtengoed van de partij. Het bestuur bestaat uit 5 leden, daarnaast bestaat nog een vacature.

Een goede verbinding naar zowel fractie als bestuur is van groot belang.

Wat zijn de taken?

· Meedenken, richting geven en coördineren:

o Coördineren van een periodieke nieuwsbrief voor de achterban

o Gebruik van Twitter, Facebook en de website. Eventueel ontwikkelen gebruik andere media. (Voor de website in overleg met webbeheerder)

o Contacten onderhouden met lokale pers / media

o Organiseren themasessies, werkbezoeken, acties

· Eventueel het invullen van een brugfunctie tussen bestuur en (steun)fractie.

De inhoud van teksten wordt veelal door anderen geleverd, maar je hebt hierin ook eigen vrijheid. Dit geldt tevens voor fotomateriaal en andere media.

Hoe doe je deze taken?

Met een warm hart voor (de visie van) de ChristenUnie en de samenleving.

Voor de uitvoering van deze functie ontvang je een vergoeding.

Heb je interesse en zie je hier een buitenkans? Neem contact op met

Klaas Korterink (voorzitter bestuur) 06 1219 5229 KKorterink@hetnet.nl

Luco Nijkamp (fractievoorzitter) 06 1860 1191 LM@nijkamp21.nl

« Terug