Interview Matthias Kuiterman

MKu2018dinsdag 30 januari 2018 00:00




Naam: Matthias Kuiterman
Leeftijd: 19 jaar
Woonplaats: Nieuwleusen

  • Nummer 7 op de kandidatenlijst
  • Studeert MBO (niveau 4) Juridisch Medewerker, uitstroom Openbaar Bestuur
  • Naast werkzaamheden voor de ChristenUnie ook actief als bestuurslid voor Jongenskoor Dalfsen

Waarom stem je op de ChristenUnie?
In de eerste plaats stem ik op de ChristenUnie omdat het de partij is die het dichtst bij mij staat qua standpunten. De manier waarop de ChristenUnie politiek bedrijft is geïnspireerd vanuit de Bijbel. Dat vind ik erg belangrijk.

Waarom sta je op de lijst?
Ik ben nu bijna twee jaar lid van de steunfractie van ChristenUnie Dalfsen.
In die tijd heb ik gezien dat men als raadslid/politieke partij echt het verschil kan maken in de plaatselijke politiek.

Het is een grote verantwoordelijkheid om namens de inwoners van Dalfsen in de raad plaats te nemen. Het lijkt mij erg mooi om op die manier mee te werken aan een Dalfsen waarin iedereen zich thuis voelt en we naar elkaar omkijken.

Wat drijft jou in de politiek?
Ik denk dat er twee punten belangrijk zijn wanneer je politiek actief wordt. Als eerste moet je het leuk vinden. Het is best veel en als je het niet leuk vindt houd je het niet vol. Tweede punt is dat je het niet voor jezelf doet. Je doet het voor de inwoners van de gemeente Dalfsen.

Wat vind je belangrijk in de plaatselijke politiek?
Sinds een aantal jaar is een aantal belangrijke taken van het Rijk overgegaan naar de gemeentes. Neem als voorbeeld de zorg. Het is belangrijk dat de gemeente hierin goede keuzes maakt. Wat ik mooi vind aan de plaatselijke politiek is dat je dicht bij de mensen staat voor wie je het doet. Daarnaast zie je dat er concrete stappen worden gezet, veel meer dan wanneer je in Den Haag zit.

Wat zijn jouw verwachtingen voor de komende raadsperiode?
Moeilijke vraag. Ik kan daar echt nog geen zinnig woord over zeggen. Ik denk dat het mij als jong broekie past om de komende raadsperiode eerst nog meer ervaring op te doen. Mijn persoonlijke ambitie is om de komende vier jaar voor de ChristenUnie actief te blijven.

« Terug