Oude Oever in het nieuw?

4.-JvG-largedonderdag 05 oktober 2017 20:51

Afgelopen maand heeft de gemeenteraad besloten om bijna €400.000 uit te geven voor de verbreding van het fietspad langs "De oude Oever". De CU was niet erg enthousiast over het voorstel, maar heeft met de nodige schroom ingestemd. "Het is erg veel geld voor dit fietspad en we missen een integrale afweging tov andere potentieel gevaarlijke fietspaden". Hierop kwam kortgezegd de bijdrage van Anne Nijburg in de raadsvergadering neer.

Jolanda van Gelder woont op een steenworp afstand van De oude Oever. Regelmatig maakt ze gebruik van de zandweg en naastliggende fietspad. Vooral op de mountainbike geniet ze van de mooie recreatieve route door het Dalfser deel van het Vechtdal. Ze is blij dat het fietspad wordt aangepakt. 'Ik zie regelmatig dat fietsers elkaar rakelings passeren. Sommige mensen wijken uit naar de berm. Vooral ouderen zijn soms iets onzeker op de fiets, en dat maakt het voor hen niet makkelijk andere fietsers te passeren. Zelf wijk ik ook vaak uit naar het zandpad als ik andere fietsers tegen kom. Met wielrenners is het nog lastiger, vooral door de snelheid".
We vroegen Jolanda ook of ze het ook eens was met de prioriteit voor dit fietspad, of dat ze andere keuzes had gemaakt. Daarover is ze heel duidelijk: "als ik bijna 4 ton mocht uitgeven aan wegen, dan ging dat zeker naar de stoepen in Dalfsen, die kunnen echt wel een opknapbeurt gebruiken". Als fysiotherapeut in Dalfsen komt ze veel in aanraking met mensen die wat minder goed ter been zijn. Ook wandelt ze zelf regelmatig door het dorp. Iedereen die dat ook doet moet wel merken en erkennen dat er maar weinig stoepen goed te belopen zijn. Zeker met een rollator of rolstoel, zijn de stoepen slecht begaanbaar aldus Jolanda. “Tegels liggen vaak ongelijk en ook loopt de stoep op meerder plekken behoorlijk af. Mensen die al moeilijk ter been zijn worden daardoor nog onzekerder. Zeker in een plaats als Dalfsen, waar best veel ouderen wonen, en we alle inwoners stimuleren en oproepen om in beweging te blijven, zouden veilige stoepen normaal moeten zijn”.
We zien dit pleidooi van Jolanda als steun voor ons verzoek om een meer integrale afweging van de prioriteiten en zullen er waar mogelijk op toezien dat ook de stoepen de aandacht krijgen die het verdient.

« Terug