Nuchtere ondernemer ziet zijn kansen

01zaterdag 08 april 2017 20:26

Optimistisch en realistisch tegelijk is Gerard Dunnink van Electro Point Verhoeven in Dalfsen. “Internet is werkelijkheid, zeker, maar voor een goed ingestelde TV aan de muur is meer nodig dan alleen een grote doos via internet. En met de ontwikkeling van het Waterfront kan het centrumgebied zich positief ontwikkelen.”

Het is op zaterdagmorgen om half negen nog rustig op het plein als we even doorpraten over de sessie enkele dagen eerder over de structuurvisie van de detailhandel in Dalfsen. Wat houdt ondernemers momenteel bezig?
 
Natuurlijk is er de doorgaande ontwikkeling van internet. Een aanzienlijk deel van producten kopen we tegenwoordig via internet. “Toch zie je dat mensen na die eerste ervaring bepaalde producten vervolgens weer in de winkel kopen. Met meer beleving en vooral gerichte service. Minder gedoe, zeker als er iets niet in orde lijkt te zijn.”, zo merkt Gerard op. 
Het is wel van belang dat je goed bereikbaar bent. Voor een paar batterijen is wel net zo handig dat je hier 5 minuten voor de winkel kunt parkeren en dat je niet de garage in hoeft te rijden. Hier ziet Gerard nog wel een aandachtspunt, ook voor de gemeente. Met het invullen van het Waterfront zal de druk bezette “parkeerplaats” op het bouwterrein verdwijnen. “Is er dan nog wel genoeg parkeerruimte? Ook de parkeerplaats bij het gemeentehuis is overdag vaak vol.”
De ontwikkeling van het Waterfront is een positieve stimulans. Het zicht op het Vechtdal wordt dan wel wat beperkt, maar “ik ben hier voor het verkopen en servicen en niet om uit het raam te kijken.” En de verwachting is dat er meer mensen in dit gebied komen. Gerard noemt bewust de karakteristiek van het Waterfront bij de besluitvorming destijds: het wordt een symfonie aan de Vecht. Dat vraagt een mooie aansluiting tussen Waterfront en Prinsenstraat. De komende tijd moet het plaatsvinden.
 
De lokale ondernemers werken hard voor hun zaak. “Maar we hebben elkaar wel hard nodig. Samenwerking om meer te bieden dan je alleen kunt is van groot belang. Zo houden we Dalfsen levendig en aantrekkelijk.” Een blijvende uitdaging voor de ondernemersverening.
Na het gesprek is de parkeerplaats vol en opent Gerard de winkel. Enthousiast begroet hij zijn eerste klant.

« Terug