lid Mirthe Post-Zielman stelt zich voor

Mirthe Post-Zielmandonderdag 24 november 2016 21:29

Ik ben opgegroeid in Dalfsen en werk als projectleider communicatie in de agrarische sector. Daarnaast ben ik lid van de Gereformeerd Kerk vrijgemaakte in Dalfsen en sinds 3 jaar jongerenlid van de ChristenUnie. De ChristenUnie staat voor veel politieke standpunten die ik deel en maakt keuzes die ik zelf ook zou maken op basis van de Bijbel. Daarom was lid worden een vanzelfsprekende keuze. Ik moet toegeven dat ik wel een erg passief lid ben en nooit bijeenkomsten of vergaderingen heb bezocht. Maar ik heb er vertrouwen in dat de fractie in Dalfsen mijn stem op de juiste manier vertegenwoordigd. Een thema dat ik belangrijk vind, is het omzien naar elkaar in het dorp. Daarom ben ik betrokken bij de coördinatie van Deelpakket Dalfsen.

Vanuit Deelpakket Dalfsen voorzien we iedere maand met 50 vrijwilligers ruim 80 adressen in het dorp Dalfsen van een voedselpakket. Deze gezinnen leven van een inkomen tot 10% boven het minimum en komen net niet in aanmerking voor de Voedselbank. Zij kunnen een extraatje eens per maand goed gebruiken. Deelpakket Dalfsen is een initiatief van onderop, niet bedacht door politici maar door burgers, en dat is volgens mij juist de kracht ervan.  

Ik hoop dat de politiek dit soort initiatieven voldoende ruimte geeft en stimuleert en ondersteunt waar nodig. Op dit moment zamelen wij alle benodigde middelen zelf in en dat wordt steeds lastiger omdat het aantal adressen dat in aanmerking komt, groeit. Daar zou de gemeente wat mij betreft best wat meer in kunnen betekenen. Volgens mij is dat een belangrijke taak van onze plaatselijke overheid anno 2016: niet alleen van afstand dingen voorschrijven en regeren, maar inwoners in staat stellen om voor elkaar te zorgen. 

« Terug