Centrumvisie Dalfsen vraagt aandacht

pg1vrijdag 27 januari 2017 20:04

In welke richting moet Dalfsen zich ontwikkelen de komende 10 tot 20 jaren? Deze vraag moet beantwoord worden om er voor te zorgen dat er een duidelijk verband is, voor alles wat er wordt aangepast en nader ingevuld in het centrum.

In de commissievergadering van 9 januari is het voorstel van het college besproken. Positief vonden we de uitvoerige raadpleging die onder de bevolking is uitgevoerd. Veel ideeën zijn verzameld en geordend.  De kunst is dan om vervolgens met deskundigen de juiste elementen er uit te halen en er een goed geheel van te maken. Aansprekend en richtinggevend.

 

Op de laatste pagina werd de visie van het college in een plaatje weergegeven en voorzien van tekst. De fractie van de ChristenUnie heeft aangegeven dat dit voorliggende resultaat van het college onvoldoende is. Dit in tegenstelling tot de andere fracties die, weliswaar met opmerkingen, wel akkoord gingen.

Via https://ris.dalfsen.nl/vergaderingen/Raadscommissie/2017/09-januari/19:30:00 kan u een en ander terugluisteren.

We hebben onze mening gevormd na goede beoordeling van de stukken en goede inbreng vanuit onze achterban. Inhoudelijk vinden we het geschetste toekomstbeeld erg onduidelijk en veel te mager. En er staan richtingen in waarmee we het niet eens zijn. Bijvoorbeeld:

  • Locatie van nieuwe woningen. 
  • Ontwikkeling van de Julianastraat (de oude situatie van 50 jaar geleden).
  • Seizoengebonden gebruik van onderdelen van het centrum.

We hebben het college gevraagd om met een gewijzigd en vooral betere uitwerking te komen. In de raadsvergadering van 30 januari bleek dat voorstel van het college nog niet was aangepast. Daarom hebben we formeel het verzoek aan de raad gericht om deze visie niet vast te stellen, maar het college de komende maanden een betere visie voor te laten bereiden. Hiervoor bleek een meerderheid in de raad. We zijn blij met deze steun en wending.

« Terug