Van de bestuurstafel

CU.jpgzaterdag 16 december 2023 18:22

We leven in adventstijd. Een periode om vol verwachting vooruit te kijken. Vol verwachting naar Kerst, het feest van de geboorte van Gods Zoon. Een feest ook met een belofte, namelijk dat Hij ook voor ons is gekomen en er altijd voor ons zal zijn. Dat mag rust geven ook in deze dagen. Die rust wens ik u allen toe namens het bestuur van ChristenUnie Dalfsen.

Soms lijkt deze rust ver te zoeken. Nederland lijkt op drift geslagen. De uitslag van de landelijke verkiezingen duiden, lukt niet in enkele zinnen. Wel is helder dat gekozen is tegen de landelijk gevestigde partijen. Ook in Dalfsen signaleren we deze trend. Dalfsen mag dan wel de gelukkigste gemeente van Nederland zijn, tegelijkertijd zijn ook in Dalfsen de meeste stemmen uitgebracht op de PVV. Nou niet bepaald de partij van “gelukkig Nederland”. Ook als ChristenUnie Dalfsen zien we een forse terugloop in kiezers. Ruim een derde minder stemmen dan tijdens de vorige landelijke verkiezingen. Dit stemt ons vanzelfsprekend niet blij.

Bent u geïnteresseerd waar onze raadsleden zich mee bezig houden en wat er de komende tijd in onze gemeente op ons afkomt? Noteer dan alvast de volgende CU-ledenvergadering op woensdagavond 14 februari. Een uitnodiging volgt in januari.

Gezegende feestdagen gewenst!

Namens bestuur ChristenUnie Dalfsen,
Klaas Korterink

« Terug